OSIGURANJE ODGOVORNOSTI IZ DELATNOSTI ČUVANJA I ODRŽAVANJA PLOVNIH OBJEKATA U MARINI

Predmet osiguranja je građansko – pravna odgovornost osiguranika za štete pričinjene trećim licima nastale iz delatnosti osiguranika; iz zaključenog ugovora o pružanju usluga ili iz posedovanja, odnosno korišćenja prostora marine.

Društvo za osiguranje je u obavezi da osiguraniku plati sve štete pričinjene trećim licima, nastale kao posledica njegove ili odgovornosti lica za koje on odgovara:

    • na brodu, čamcu, jahti ili drugom plovnom objektu (brodu) dok se nalazi pod nadzorom osiguranika, radi čuvanja i održavanja u prostoru marine; kao i na brodu i izvan prostora marine, ako je napustio marinu zbog izvođenja radova koje osiguranik ne može da izvede u prostoru marine, pod uslovom da je brod sve vreme pod nadzorom osiguranika;
    • na demontiranim delovima broda u krugu marine, isključujući krađu ili nestanak demontiranog dela;
    • od provalne krađe stvari na brodu i njemu pripadajućih delova, dok se nalaze u prostoru marine;
    • usled smrti, povrede tela ili zdravlja trećeg lica, osim radnika osiguranika i njegovih kooperanata;
    • šteta na imovini trećih lica.

Prilikom preuzimanja broda na čuvanje, osiguranik je dužan da sa vlasnikom broda sačini tipski ugovor o pružanju usluga.

Marina mora da ima kontinuiranu službu obezbeđenja koja pokriva 24 časa i prostor marine mora da bude propisno ograđen i obezbeđen.

Stručni tim GSI Master, prilikom procene rizika u vezi sa osiguranjem odgovornosti iz delatnosti čuvanja i održavanja plovnih objekata u marini, upućuje klijente o uslovima osiguranja i obavezama osiguranika. U toku perioda osiguranja, GSI Master pruža usluge stručnih saveta svojim klijentima – osiguranicima u vezi ispunjenja preuzetih obaveza iz ugovora o pružanju usluga korisnicima, kao i u vezi prijave, procene i likvidacije šteta. U saradnji sa i po ovlašćenju osiguranika, GSI Master podnosi prijavu nadležnom organu unutrašnjih poslova u slučaju krađe, smrti, povrede tela ili zdravlja trećeg lica.


Brošura

GSI MASTER d.o.o.

Društvo za posredovanje u osiguranju
Šajkaška  23/59
11108 Beograd 12
SRBIJA
T: +381.11.40 44 254
M: +381.63.23 77 11
dežurni telefon (24h/365 dana): 069/2337-710

Preporučujemo - Naši klijenti:

Pratite nas na: